سئو و بهبود رتبه سایت
ما همه تلاشمون رو برای بهتر شدن سئو سایت شما می کنیم
تا حالا فکر کردین که چطوری مخاطبتون رو بیشتر تو سایت نگه دارید؟
فکر می کنید سئو و بهبود رتبه سایت چقدر میتونه تاثیر گذار باشه؟

Seo تو موتور های جستجوی گوگل به روش های مختلفی انجام می شه. از اون جایی هم که رقابت بین هر کسب و کاری زیاد شده، باید خلاقیت بیشتری تو فضای مجازی برای جذب مشتری به کار برد. رتبه سایت در واقع امتیازی هست که گوگل برای وب سایت شما در نظر می گیره. این رتبه یکی از شاخصه هایی هست که مستقیما روی سئو سایت تاثیر گذاره.
حالا هر چی رتبه شما بالا تر باشه شانس دیده شدنتونم بیشتره، چرا؟ چون رتبه بالا شما رو میاره تو صفحات اول گوگل. این روش یکی از راه های بازاریابی آنلاین هست که به شما کمک می کنه مخاطبای هدفتون رو با کسب و کارتون آشنا کنید.
خیلی ها فکر می کنن اگه برای کسب و کارشون وب سایت راه اندازی کنن، دیگه همه چی تمومه. در صورتی که به هیچ وجه اینجوری نیست. یعنی با راه اندازی سایت تازه کارتون شروع میشه. نحوه سئو و بهینه سازی سایت و بودن تو لیست نتایج جستجو صفحات اول گوگل فقط بخشی از دغدغه های شماست.
حالا این سوال میاد تو ذهنمون که آیا صرفا داشتن یه وب سایت برای ما کافیه؟ تو بین چندین و چند کسب و کاری که خدمات مشابه ما رو ارائه میدن، چطوری اطمینان داشته باشیم که مردم ما رو انتخاب می کنن و مشتری ثابت ما میشن؟ طبیعیه که برای بیشتر دیده شدن باید رتبه سایت خودمون رو تو گوگل افزایش بدیم.
فهرست مطالب

SEO به چه معنی هست؟
کلمه SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی موتور جستجو هست. به معنای ساده تر سئو یعنی تمام تغییراتی که تو سایت انجام می دیم تا از نظر موتور های جستجوی گوگل رتبه بهتری داشته باشیم. حالا ممکنه این سوال برای شما به وجود بیاد که بهبود رتبه سایت به چه دردی میخوره اصلا؟
وقتی وب سایت شما رتبه خوبی از گوگل بگیره کم کم سایتتون میاد تو صفحات اول گوگل و اینجوری شانس بیشتر دیده شدنتون برای فروش محصول و یا ارائه خدمات بالاتر میره. دلیلش هم اینه که تقریبا 98% آدم ها وقتی دنبال یه سایت خوب برای خرید هستن عموما تو همون صفحه اول یا نهایتا صفحه دوم یا سوم یه سایت پیدا می کنن و خریدشون رو انجام می دن و هیچ وقت به صفحه پنجم یا هفتم گوگل نمیرن.
اهمیت سئو
برای بهینه سازی یه سایت باید قوانین زیادی رو رعایت کنیم. موتور های جستجوگر گوگل تمامی کلمات ما رو تک به تک بررسی می کنن. حتی ویدئو ها، پادکست ها و عکس ها هم از نظر گوگل پنهان نمی مونن. واسه همینه که باید تو طراحی سایت و تولید محتوا دقت کنیم. برای انجام این کار باید اول فکر کنیم گوگل چه چیزی از ما می خواد و بعد محتوای خودمون رو بر اساس همون تولید کنیم.
اهمیت این موضوع خیلی بالا هست چرا که باعث میشه تو مدت زمان کوتاه میزان بازدید از سایتتون افزایش پیدا کنه. وقتی سایت شما بهینه سازی و سئو شده باشه بازید سایت بالا میره و این یعنی شما تونستین جامعه هدفتون رو پیدا کنید. وقتی هم مخاطب زیاد بشه فروش بالا میره و وقتی فروش بالا بره سود شما بیشتر میشه.
بهبود رتبه سایت
همه ما در طول روز به دلایل مختلفی به گوگل سر میزنیم. در واقع ما کاربرای موتور جستجوی گوگل هستیم که تو گوگل به دنبال نیاز های خودمون می گردیم. حالا ما نیاز هامون رو از چه طریقی می تونیم رفع کنیم؟ وب سایت ها. ما تو سایت های فروشگاهی می تونیم محصولات مورد نیازمون رو خریداری کنیم و همچنین تو سایت های شرکتی می تونیم خدماتی که مورد نیازمون هستن رو پیدا کنیم.
سئو راهی هست که میتونه سایت هایی که ما دنبالشون هستیم رو به ما نشون بده. در واقع افرادی که وب سایت دارن برای این که بتونن محصولات و خدمات خودشون رو ارائه کنن باید به فکر بهبود رتبه سایتشون باشن. برای این کار باید فاکتور هایی که برای گوگل مهم هست رو رعایت کنن و به قوانین تعیین شده از طرف گوگل پایبند باشن. بهبود رتبه سایت از این نظر که تو صفحه اول گوگل بالا بیاین خیلی اهمیت داره.
چطوری رتبه سایتمون رو بهتر کنیم؟
گوگل برای سایت ها استاندارد هایی رو در نظر گرفته تا بر اساس معیار های خودش اون ها رو به کاربرا نشون بده. به عبارت دیگه سئو یه سری مجموعه قوانین داره که ما با رعایت اون ها می تونیم در صفحه اول گوگل بیایم. اینجوری کاربرا هم دیگه زمان زیادی رو برای پیدا کردن نیازهاشون صرف نمی کنن. پس بهتره که عملکرد موتور های گوگل رو بهتر بشناسیم تا بتونیم رتبه سایت خودمون رو بالا ببریم و به نتایج مطلوبی برسیم.

عملکرد موتور های جستجو

کراول کردن
تو فرآیند کراول گوگل مرتبا تمامه صفحات وب رو با ربات یا خزنده اسکن می کنه. وظیفه ربات ها این هست که صفحات وب رو با دقت بررسی کنن و تمامی اطلاعاتی که تو صفحه های جدید بارگذاری شدن یا تو صفحات گذشته بروز رسانی شدن رو پیدا کنن. این ربات ها خیلی هوشمند هستن و متوجه همه چیز میشن.

نمایه گذاری
بعد از جمع آوری داده ها این اطلاعات نمایه گذاری یا index می شن. ایندکس یعنی صفحه های آنالیز شده و محتوا هاشون به ترتیب طبقه بندی و ذخیره می شن. اطلاعات طبقه بندی شده تو کتابخونه بزرگ گوگل درج میشه تا هر وقت کاربرا به چیزی نیاز داشتن نتایج درج شده همه وب سایت ها براشون نمایش داده بشه.

انتخاب نتایج
وقتی که یه کاربر عبارتی رو جستجو می کنه، موتور های جستجو از دیتابیس خودشون اطلاعات مرتبطی رو از بین تمام آن صفحاتی که قبلا ایندکس کردن، نمایش میدن. همه صفحات نمایش داده شده بر اساس یه سیستم رتبه دهی و با در نظر گرفتن فاکتور های مختلفی برای کاربران فهرست می شن و به هیچ وجه ترتیب تصادفی ندارن.

الگوریتم گوگل برای سئو سایت
گوگل یه سری معیارایی داره که بر اساس اون ها تشخیص میده که چه محتوایی برای نمایش دادن به کاربر مناسبه. بنابراین خیلی مهمه که ما هم این معیار ها رو بشناسیم و رعایتشون کنیم. البته لازمه بدونید که این الگوریتم ها هر سال توسط گوگل بروز رسانی و اعلام میشن.
گوگل یه سری معیارایی داره که بر اساس اون ها تشخیص میده که چه محتوایی برای نمایش دادن به کاربر مناسبه. بنابراین خیلی مهمه که ما هم این معیار ها رو بشناسیم و رعایتشون کنیم. البته لازمه بدونید که این الگوریتم ها هر سال توسط گوگل بروز رسانی و اعلام میشن.
- قابلیت استفاده از صفحات: صفحه ها باید در دسترس، خوانا و امن باشن.
- فهم کوئری: موتور جستجو باید منظور کاربر رو به صورت دقیق متوجه بشه.
- کیفیت محتوا: خزنده ها تلاش می کنن تا محتوا های با کیفیت رو به کاربر نمایش بدن.
- تنظیمات: موقعیت مکانی ، تنظیمات و سوابق جستجوی کاربر باید در نظر گرفته بشه.
- مرتبط بودن صفحه: صفحه هایی که نمایش داده می شن باید با خواسته کاربر همخونی داشته باشن.
معیار های رتبه بندی سئو از نظر گوگل
- محتوای هدفمند: باید بدونید مخاطباتون دنبال چه چیزی هستن و بر اساس همون موضوعات محتوا های باکیفیت تولید کنید.
- قابلیت کراول شدن وب سایت: رتبه بندی وب سایت شما به اینکه خزنده های گوگل بتونن سایتتون رو راحت کراول کنن و بخونن بستگی داره.
- کمیت و کیفیت لینک ها: هر چی صفحه هایی که به وب سایت شما لینک میدن با کیفیت تر باشن از نظر گوگل اعتبار بیشتری دارید.
- محتوای متناسب با هدف کاربر: اینو یادتون باشه که بهینه سازی فقط در رابطه با کلمات کلیدی نیست. نوع محتوا و جامع بودن اون هم تو سئو تاثیر گذاره.
- محتوای منحصر به فرد: دقت داشته باشید که به هیچ عنوان محتوای تکراری تو وب سایتتون استفاده نکنید.
- تخصص، اعتبار، اعتماد: سعی کنید تخصص خودتون را اثبات کنید و فقط در مورد موضوع هایی که تخصص دارید تولید محتوا انجام بدین.
- محتوای به روز: بعضی از موضوع ها هستن که باید به طور منظم محتوای اون ها رو به روز کنید تا نسبت به بقیه مطالب وب سایتتون تازه تر باشن.
- نرخ کلیک: برایی اینکه نرخ کلیک بالایی داشته باشید تو سئو تگ های عنوان و توضیحات متا مطالبتون رو باید بهینه سازی کنید.
- سرعت وب سایت: بازدید کننده سایت شما نباید خیلی منتظر لود شدن یه صفحه بمونه در این صورت به احتمال زیاد سایت شما را ترک می کنه.
- نمایش درست و واکنشگرا بودن صفحات: یادتون باشه که برای طراحی وب سایت از کاربرایی که با موبایل تو اینترنت جستجو می کنند غافل نشید. یعنی باید جوری سایتتون رو طراحی کنید که تو همه دستگاه ها درست نمایش داده بشه.


کار هایی که در رابطه با سئو نباید انجام بدین
وقتی صحبت از بهینه سازی موتور های جستجو میشه، کار های زیادی وجود داره که نباید انجام بشه.
محتوای بد
هرز نامه پیوند
پیوند غیر طبیعی
بهینه سازی بیش از حد
انواع خاصی از پیوند ها
پیوند های با کیفیت پایین
چند تا نکته برای سئو و بهبود رتبه سایت
به روز رسانی مداوم محتوا
یه موضوعی که می تونه تو بهینه سازی سایت کمکتون کنه رها نکردن محتوا هایی هست که قبلا تولید کردین. بهتره تو بازه های زمانی مشخص به مقاله هایی که قبلا نوشتین سر بزنین و اون ها رو بروز رسانی کنید. این کار باعث افزایش سرعت سایتتون میشه.
افزایش سرعت سایت
بارگذاری صفحه های وب سایت شما تو مدت زمان کم می تونه به ارتقای رتبه شما تو گوگل کمک بزرگی کنه. اگه همه لینک ها، عکس ها و حتی کد های سایتتون به خوبی بهینه سازی شده باشن، سرعت لود صفحه های سایت و در نهایت رتبه سایت بالا میره.
سئو خارجی سایت
لینک هایی که داخل مطلبتون استفاده می کنید خیلی خیلی مهم و تاثیر گذار هستن. وقتی خزنده های گوگل میخوان محتوای شما رو بررسی کنن با دیدن این لینک ها و کلمه های کلیدی که داخل مطلبتون استفاده کردین، هم رتبه محتواتون رو و هم رتبه سایتتون رو افزایش میدن.
استفاده از شبکه های اجتماعی
یکی از راه هایی که میتونه به ارتقای سایت شما کمک زیادی کنه، به اشتراک گذاشتن مطالب خودتون تو شبکه های اجتماعی هست. البته لازمه بدونید که همه شبکه های اجتماعی تاثیر مثبتی ندارن. شبکه هایی که سابقه تولید محتوا قابل توجهی دارن، اهمیت بیشتری برای وب سایت شما دارن.
ایجاد نقشه سایت
استفاده از نقشه سایت تو سئو سایتتون تاثیر گذاره. این کار باعث میشه گوگل بتونه لینک های جدیدی که به سایت اضافه شده رو پیدا کند و صفحه های جدید رو هم ایندکس کنه. همین کار به ظاهر ساده رو اگه به صورت مداوم انجام بدین، باعث ارتقای سایتتون میشه.
برای تمام سوالاتون جواب داریم
سوالات متداول
کلمه SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization هست، به معنی تمام تغییراتی که تو سایت انجام میدیم تا از نظر موتور های جستجوی گوگل رتبه بهتری داشته باشیم.
زمان دقیقی برای این که در نتایج اول گوگل باشیم وجود نداره. پارامتر های مختلفی مثل تعداد رقیبا، کلمات کلیدی، سئو و بهینه سازی سایتتون و خیلی چیز های دیگه میتونه تاثیر گذار باشه.
قیمت و تعرفه بهینه سازی سایت شما با توجه به کار هایی که انجام میدیم، تعیین میشه. پس طبیعیه که هر چی زمان و تلاش بیشتری نیاز باشه، متقابلا هزینه بیشتری هم نیاز داره. البته نگران نباشید تیم آنسو وب همه سعی خودشو میکنه تا با هزینه معقول این کار رو براتون انجام بده.
گوگل یه سری استاندارها داره که اگه اون ها رو رعایت کنیم میتونیم به مرور زمان رتبه سایتمون رو ارتقا بدیم.
فرض کنید قصد دارین یه سوپر مارکت بزنید. اگه مغازتون تو یه کوچه کم رفت و آمد باشه بهتره یا یه خیابون پر رفت و آمد؟ طبیعیه که خیابون پر رفت و آمد مشتری های بیشتری داره. بهینه سازی سایت مثل خیابون پر رفت و آمد می مونه. یعنی هر چی سایتتون رتبه بالا تری تو بهینه سازی داشته باشه، مشتری های شما هم بیشتر خواهد بود.
این سوال تقریبا برای 90% افراد پیش میاد، حتی ممکنه تو ذهن شما هم این سوال بوده باشه. SEO یه کار کاملا تخصصی هست که نیازمند صبر و تلاش مستمره. از طرفی هم به خیلی از فاکتور ها مثل صنعت کسب و کار شما، رقیباتون و درجه سختی کلمات کلیدی وابسته هست.
